Cissi Wallin vår tids Brynhild?

Cissi Wallin vår tids Brynhild?

Brynhild är en av de mest intressanta karaktärerna i eddans hjältesagor. Hon går sina egna vägar. Det slutar förstås inte alltid bra men hon ger sig inte. En del beslut hon gör är inte alltid förståndiga men det struntar hon i. Till slut avslutar hon allt med kniv i egen hand. Men som ett sista bevis på sitt trots och envishet på vägen till dödsriket ger hon svar på tal till en jättinna. Brynhild kungadottern som blev valkyria går alltid sina egna vägar.

Cissi Wallin gör det samma. Hon viker inte ner sig eller ändrar sin synpunkt. Hon anser sig har utsatts för övergrepp (artikelförfattaren tror hon har rätt) och är förstås heligt förbannad på att hon döms för förtal och att XYZ inte dömts för sitt brott. Ta skeden i vacker hand, gå vidare, gör det bästa möjliga av situationen? Inte alls! Istället ger hon ut en bok. När förlaget fegar ur låter hon ändå boken publiceras trots att hon vet att det kan bli problem med juridiken.

Brynhild hamnar i en slags konflikt med hela världen, Wallin gör samma sak. Men de går med högburet huvud även om det leder till fördärvet. Det inger respekt. Om du tror du har rätt så kompromissa inte utan gör vad du kan.

Henrik Andersson

Och som vanligt diskuterar vi bara med folk som delar vår värdegrund.

Wallin

Brynhild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s