Kärnvapen = Hybris

I den grekiska religionen var den enda egentliga synden som människor kunde göra sig skyldiga till hybris. Människornas dårskap kunde Olympens gudar tåla och fördraga men när enfaldiga människor trodde de kunde jämföra sig eller till och med tro att de var bättre än gudarna, ja då straffade dem hårt. gudarna och för all del gudinnorna kan ses som väl svartsjuka och inskränkta men det handlar egentligen om att hellre stämma i än än i bäcken. Övermod leder bara till mer övermod.

Nu har människan dårskap och övermod gått för långt. I samband med att man såväl uppfunnit kärnkraft som kärnvapen så det det nog risk att gudarna hämnas. För 75 år sedan visades denna dårskap i förintelsen av två japanska städer!

Nog är det ett intressant faktum att dödsrunan inom asatron påminner om en känd fredssymbol? Fred blir det efter det stora kärnvapenkriget då alla är döda! Hedningar måste hjälpa gudamakterna att skjuta upp domedagen även kallad ragnarök, inte skjuta upp kärnvapen missiler!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s