Olivia de Havilland har avlidit!

Den brittisk-amerikanska skådespelerskan Olivia de Havilland har lämnat jordelivet i den imponerande åldern av 104 år. Hon var den sista av de stora skådespelarna som var med under Hollywoods gyllene år på 1930 och 1950 talet.  Olivia de Havilland föddes 1916 och gjorde sin första filmroll vid 18 års ålder, den sista av sina 49 filmroller gjorde hon 54 år senare. Bland de mest kända filmerna hon medverkade i är Robin Hoods äventyr från 1939 och Borta med vinden från året därpå. Under sin karriär fick de Havilland två Oscarstatyetter men förlänades såväl den brittiska imperieorden som franska hederslegionen.

Olivia de Havilland 1/6 1916-25/7 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s