Stolthet är viktigt!

Stolthet är viktigt. Ja tänk efter, tror ni att människor som inte är stolta hamnar i Valhall när de dör? I Hel har man inga krav på folk alls. Detta kravlösa dödsrike är däremot ett ställe man vill undvika. Valhall lockar mer eller hur? Men det krävs en del för att komma dit. den stolte krigaren har inga problem med att komma in i Odens sal. Man måste vara stolt för att hamna i Valhall. Stolt över sina bedrifter och gärningar, stolt över sig själv, in familj, släkt, åsikter men förstås också sin religion.

Idag är stolthet inte ett positivt värdeladdat ord. Man ska inte vara stolt man eller kvinna utan helst något könsneutralt skrälle. Man ska om man är ljushyad skämmas för allt som andra ljushyad gjort eller för all del inte gjort. Exempelvis tyskarna ska skämmas för att de var med i andra världskriget, svenskarna för att de inte var med i samma krig. Stolthet är farligt, då kanske man inte bara vågar tänka tankar som makthavarna inte vill du ska ha, du kanske rentav agerar också. Makthavarna av idag är ganska fanatiskt inställda på att bygga upp ett globalt samhälle. I ett sådant samhälle passar stolthet inte in. Om man är stolt över att vara fransman, serb, islänning, ukrainare eller svensk ja då finns det risk att man inte är helfrälst på att vara världsmedborgare i ett samhälle där man förväntas vara världsmedborgare.

Som hedning är det extremt svårt att utöva en religion som inte har global agenda i det kommande världsriket. Man måste vara kritisk mot globaliseringen men också stolt över sitt ursprung, förfäderstro är viktig för en hedning.  Hedendomen har inte som mål att bygga upp ett globalt mångkulturellt samhälle. Så som slutord ärade hedningar, var stolta, ingen är stolt åt er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s