Insändare ingen tidning vågade publicera: Lös den gordiska knuten: Förbjud abrahamitiska religioner!

Lös den gordiska knuten: Förbjud abrahamitiska religioner!

Apropå slöjdebatten som blossat upp i Skövde:

När undertecknad läste in gymnasiet för några år sedan var religion på schemat. Mycket tid ägnades och kristendom och nästa lika mycket tid å islam. Även judendomen studerades länge. Hinduism och buddism däremot det blev två dubbellektioner.

När jag berättade detta för en hindu jag är lite bekant med kommenterade denne detta. Kristna och muslimer bråkar jämt, de krigar och mördar varandra. Men båda är ense om en sak, hinduism det är ingen riktig religion.

Det stämmer. Korsfarare och jihadister, Breivik och Bin Ladin de är samma skrot och korn. Två sidor av samma mynt, det abrahamitiska myntet som säger att det bara finns en gud och att alla, vare sig de vill eller inte måste tro på denna gud. Toleransen ja den är lika med noll. Förvisso finns det en del liberalteologer inom alla de tre religionerna som härstammar från Mellanösterns öknar som förkunnar att de tror på samma gud och de är bokens folk, men den toleransen gäller som sagt inte övriga religioner.

Jag vet en asatroende som sagt till såväl kristna som muslimer. Jag kan vara tolerant och acceptera er och er gud, men kan ni göra detsamma och acceptera mig och mina gudar och gudinnor?

Och nej det kan de inte, för de har rätt och det är bara deras gud som finns.

Inom det politiska finns en tumregel att man bara ska tillåta de som är toleranta, men de som förespråkar det som kallas diktatur de får inte komma till tals. Gott så, då följer vi den tumregeln inom religionen också. Tillåt asatro och hinduism men förbjud de abrahamitiska religionerna!

Henrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s