Asatro är mål, inte medel!

Asatro är en religion. Liksom alla andra religioner har den ett självändamål. Asatro är ett mål inte ett medel. Asatron är inte ett medel att föra en slags politik vare sig denna politik är höger eller vänster på någon slags skala som tillkom under franska revolutionen. En del använder asatro som medel för att främja alternativ politik på vänsterkanten, andra i sin tur på högerkanten.

Detta är inte något unikt för asatron eller andra hedniska läror. Religion har alltid använts av många för att bedriva eller främja en viss sorts politik. Samfundet forn sed använder asarna för att bedriva politik åt vänstern. Svensk hednisk front främjade nationell politik en gång i tiden. Anders Behring Breivik använder kristendomen som ett sätt att motverka globalisering. Biskopen Åke Bonnier använder samma tro för att verka för HBTQ-rörelsen.

Men vi anser att religionen är ett självändamål och använder politik för att främja religionen. Inte tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s