Ennio Morricone har avlidit!

I den aktningsvärda åldern av 91 år har musikern och kompositören Ennio Morricone avslutat sin livsbana. Man kan gott säga att Morricone med sin musik gjort många filmer sevärda och sevärda filmer till klassiker. I över 400 filmer och tv-serier har Morricones musik använts. Bland de mest kända och främsta verken ska nämnas musiken till filmerna ”Den onde, den gode och den fule”, ”För en handfull dollar”, ”För några få dollar mer” men också musiken till tv-serien ”Bläckfisken”.

Ennio Morricone var född i Italien och var sitt hemland troget, även om man försökte locka honom till USA ett land som många av hans filmer har anknytning till. Bland alla utmärkelser Morriocne erhöll för sin musik kan nämnas Grammisar, Oscarstatyetter och svenska polarpriset. Ennio Morriconen var den viktigaste kompositören av filmmusik.

Ennio morricone 10/11 1928-6/7 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s