Insändare i SLA: Engström såg sin chans och tog den

Engström såg sin chans och tog den

INSÄNDARE
PUBLICERAD: 
Kanske var det helt enkelt så att Engström såg Palme och hämtade vapnet eller kanske rentav bar med sig ett vapen och såg Palme och i ett infall sköt honom, skriver Henrik Andersson i sin replik.
Kanske var det helt enkelt så att Engström såg Palme och hämtade vapnet eller kanske rentav bar med sig ett vapen och såg Palme och i ett infall sköt honom, skriver Henrik Andersson i sin replik.
FOTO: SVT
Replik till Krister i SLA 30/6.
Till Krister som jag hoppas heter Petersson:

Kort efter att åklagaren Krister Petersson lämnat sin redovisning märke jag att många i min närhet var skeptiska till hans resultat. Jag sa att det var typiskt att när jag för en gångs skull tror på myndigheterna, då gör ingen annan det!

Palmemordet kan diskuteras och ältas länge och väl. Men jag fattar mig någorlunda kort. I Sverige var man så naiva att man på fullaste allvar trodde att en politiker som i vissa kretsar var så hatad som Palme kunde gå fritt på gator och torg utan livvakt. Man levde i någon falsk villfarelse att Sverige var någon säker oas där inget ont kunde ske. Hela utredningen blev fiasko för att man inte trodde att sådant kunde ske och man visste helt enkelt inte hur man skulle agera i en sådan situation.

Kanske var det helt enkelt så att Engström, en person med missbruksproblem, såg Palme och hämtade vapnet eller kanske rentav bar med sig ett vapen och såg Palme och helt enkelt i ett infall sköt honom? Anna Lindhs mördare agerade även han spontant…

Engström såg sin chans och tog den.

Krister tror inte att Engström sköt Palme, men han redogör inte för vad han själv tror. Det må göra detsamma, i mitt fall liksom hos åklagaren är fallet avslutat.

Henrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s