Inget motsatsförhållande mellan religion och vetenskap om man är hedning!

En av de mest underliga saker med monoteism är att de ena stunden hävdar att deras gud skapat allting, såväl människor som djur, samtligt som de förnekar att människan är släkt med apan.  För hur man än vänder på saken så har ju människan och apan samma skapare. Kanske inte är någon större sak för de flesta människor. Men tänk då så här. Om religion i första hand går ut på att förneka naturvetenskapen, ja då är religionen inte av godo. När man medvetet lever i en lögn för att man inte vill veta sanningen då är man ute på fel spår. Inget gott kommer ur detta.

Mänskligheten har gjort stora framsteg då man insett att bibeln, koranen och talmud inte ger svar på alla frågor. Kvasivetenskap som intelligent design är inte bättre det. Allt handlar bara om att en del människor inte kan eller vill inse att de inte är universums måttstock eller medelpunkt.

Hedendomen motsäger inte naturvetenskapen. Oden själv söker kunskap. En bra religion inspirera människor, den sätter inte gränser för kunskap. En bra religion har inte alla svar, en bra religion ställer de stora frågorna. Utan frågor inga svar.

Kusinträff!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s