Insändare i SLA: En hårdkokt version av KD!

När undertecknad studerade en gång i tiden på Gotland så talades det om riksdagspartierna. En ung och något naiv dam i klassen frågade om alla partierna trodde på demokrati. När läraren lite förvånad jakade till det frågade hon om det även gällde Sverigedemokraterna. Jo då, läraren sa att det fanns nog inget parti som menade på att de var så demokratiska som just SD. Men då är det ju ingen skillnad på dem, sa eleven!

Efter att Almedalsveckan hölls kommenterade en vän till mig Nordiska motståndsrörelsens närvaro. ”Efter det att NMR kom hit kändes det inte som om det var någon skillnad på de andra partierna. Inte ens SD stack ut.”
Jag är benägen att hålla med. Sverigedemokraterna är ett parti som alla andra. Om man släpper för ett tag deras ”främlingsfientliga” åsikter så är de bara en hårdkokt version av Kristdemokraterna.
Då Åkessons parti är ett parti bland alla andra, så kommer jag inte rösta på dem. Jag är inte kristen och har inget behov av att rösta på ett parti som anser kristendomen vara viktig för Sverige.

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Skaraborgs Allehanda 2020-05-04 http://sla.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s