Jan Olof Strandberg har avlidit

Jan-Olof Strandberg av avlidit

Det gamla gardets medlemmar tunnas ut…

Skådespelaren, regissören och teaterchefen Jan-Olof Strandberg har lämnat jordelivet i den aktningsvärda åldern av 93 år den andra maj. Strandberg var född 1926 i Stockholm och började intressera sig för skådespeleri när han studerade vid Södra Latins gymnasium. Mellan 1946-1951 gjordes studier som skådespelare och sedan blev det engagemang vd stadsteatrarna i Uppsala och Göteborg. Dramaten var nog den teater som låg Strandberg närmast om hjärtat. Han var förutom skådespelare även dess chef 1975-1981. Sista rollen gjordes så sent som 2009. Vidare var Strandberg några år ordförande i Svenska teaterförbundet.

Första filmrollen kom i filmen ”Sången om Stockholm” 1947, den sista skedde 53 år senare i ”Trolösa”. Första filmrollen kom 1962 och den sista 1999. Många roller gjordes, bland de mest uppmärksammade är i ”Väntan på Godot” när det gäller teatern och som överste i TV-serien ”Goda grannar” från 1987.

Två skådespelare och vänner, Ernst-Hugo Järegård och Jan-Olof Strandberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s