Vår gud är uppstånden!

Asaguden Frej väcker uppståndelse. Rätt så, hans årstid är våren då livet återuppstår. I det gamla goda hedniska Uppsala stod hans avbild med uppstånden penis. När de kristna började fira sin döde snickare gjordes det vid våren, uppståndelsens tid. Men Frej behöver inte dö en skamlig död på ett kors. Nej hans tid,, hans uppståndelse sker på våren. Detta borde ge en och annan en tanke, men kanske ger detta en uppståndelse till en teologisk debatt? Hur som helst Frej är en gud med stake i, inte en könsneutral fjant som vissa kristna säger sig tro på!

Frej, den uppstående guden som ger uppstånd till debatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s