En hednisk betraktelse på Julius Caesars dödsdag.

Den romerske statsmannen Julius Caesar mördades den 15 mars år 44 år före vår tidräkning. Hans anhängare brände hans kvarlevor och den döde förklarades vara en gud. Julianska familjen sades rentav ha gudomligt påbrå och kärleksgudinnan Venus var deras anmoder. romarna visade vördnad mot den döde. De kristna en fanatisk sekt med ursprung i den monoteistiska judendomen började i sin tur en vämjelig kult av sina så kallade helgon. De facto är helgon mindre gudaväsen inom katolsk kristendom och vördnaden av döda och hyllandet av folk man anser gjort berömvärda handlingar är inte så mycket att säga om. Det är när det slått över i morbid dödskult som det blir osunt. För helgonens kroppar ansågs besitta kraft, en kraft kommande från den ende sanne guden.

Katoliker går runt med likdelar, kysser likdelar och har även gjort medicin av de döda som man säger sig hylla. Det är ganska äckligt med nekrofili och kannibalism. Vi hedningar som främst ägnar åt åt ande och inte materia känner förstås sympati med de gamla romarna som lät bränna sina döda och hyllade dem som såväl förfädersandar som i Julius Caesars fall som gudar. Men den katolska helgonkulten är bara snusk. Vörda, hedra och dyrka den store mannens gärningar, men ha inte otukt med den dödes kropp. Katolsk kristendom är bland det mest orena man kan ägna sig åt.

Romarna ansåg Julius Gajus Caesar var en stor man och utnämnde honom till gud efter hans död.

Helgonet Francis Xaviers kropp styckades och hans likdelar såldes som reliker (souvenirer) till de troende. Osmakligt eller hur ni hedervärda hedningar som läser Ideell Kulturkamp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s