Olof Thunberg är död

Olof Thunberg är död

Alla kanske inte har sett honom, men alla har hört honom. Mannen som gjorde röster till flera tecknade barnprogram och filmer har avlidit i den aktningsvärda åldern av 94 år den 15 februari. Thunberg föddes i Västerås. Efter olika studier av teater fick han engagemang vid Norrköpings stadsteater. Under några år vid radion där bland annat ska nämnas serien ”Mannen i svart” 1953-1956. Sin första filmroll gjorde Thunberg redan 1947 och den sista 1997. Den sista röstrollen skedde så sent som 2015. Teaterkarriären avslutades 2005. Må han vila i frid och minnas som en Thalias trogne tjänare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s