Insändare i MT: Svenska kyrkan är din och inte min

Insändare i MT: Svenska kyrkan är din och inte min

Lillwy Falk skriver att Svenska kyrkan är din. Men även om detta samfund är det största i Sverige så är det också ett samfund i permanent kris. Förra året lämnade 59044 personer Falks samfund. Inte ens en bråkdel av den siffran gick med.

Falk nämner inte ens sin gud eller tron på denne gud i sin artikel. Istället så är det mycket i texten som påminner om vanlig sekulär humanism. Man behöver inte kristendomen för att vara humanist och man behöver inte vara humanist för att vara kristen. Falks samfund roade ju sig en gång i tiden med att bränna häxor, en mycket inhuman gärning.

Vi är en växande grupp medborgare i Sverige som inte behöver svenska kyrkan eller något kristet samfund alls. Snart är inte ens häften av svenskarna med i Lillwy Falks samfund så jag säger till dig: Svenska kyrkan är din och inte min. Svenska kyrkan är din men inte svenska folkets kyrka!

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Mariestads tidning 2020-02-18. http://mariestadstidning.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s