Havamal säger att vi ska misstro islam!

Det går sakta framåt. Hedendomen ökar och syns lite mer i samhällsdebatten år efter år. Antalet uttalade hedningar ökar, samtidigt så minskar den före detta statskyrkans antal dagligen. Likadant är det i stora delar av Europa. Hedningarna kommer tillbaka oavsett vilka gudamakter de åkallar. Men om du etniska svenskar, danskar, greker och spanjorer accepterar hednisk polyteism, kan vi då lita på att muslimerna som ökar i antal i Europa gör detta?

Hedningar kan alltid vara lite snälla och acceptera tron på att flera gudamakter finns, men islam är en monoteism av värsta sorten. det finns bara en gud säger de. Vi hedningar ska inte vara så dumma att vi accepterar de som inte accepterar oss. Det misstaget gjordes under vikingatiden och de ledde till hedendomens tillbaka gång. I Havamal där misstänksamhet uppmanas har vi lösningen. Vi misstror den religion som kallas för islam!

Mot islam 3

Ja, varför ska vi inte misstro dessa monoteister?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s