Hämnd är bra, förlåtelse är dumhet!

En medlem i föreningen har en före detta arbetskamrat som misstänks ha stulit från firman. Medlemmen sa att han var glad att han inte behövde förlåta eller vända andra kinden till.

Föreningens ordförande studerade vid en folkhögskola en gång. På skolan fanns en person som dömts för sex med minderårig. När detta uppdagades klagade många elever däribland den asatroende. Lärarna försökte förringa händelsen och sa att alla förtjänar en ny chans.  Men detta med ny chans är bara en lite moderna omskrivning av kristendomens vända andra kinden till som sagofigurer Jesus från Nasaret som var från Betlehem påstås ha sagt.

Ofta märker man att de kristna av idag framhåller nåd och försoning som något mycket moraliskt och gott. Men tycker vi verkligen detta? Måste man förlåta tjuvar, och varför ska man ge en pedofil en ny chans? Nej kristendomens mjuka sida är dess snuskigaste.

Vi hedningar har en gud som bara åkallas vid hämnd. Hans namn är Vidar. Våra förfäder ansåg att hämnd var ett sätt att lösa konflikter, låt oss ha samma åsikt.

Tack Vidar för att vi får tro på dig!

Vidar, en mäktig gud värd att dyrka och åkalla.

5 kommentarer på “Hämnd är bra, förlåtelse är dumhet!

 1. J skriver:

  Instämmer.

  • J skriver:

   Måste bara tillägga att jag hade en kristen vän som förlät grova övergrepp ( incest) på ett mycket osunt sätt. Naturligtvis kan man lägga saker bakom sig, men att se det som plikt att alltid förlåta är inte sunt. Det du skriver om är en av de skönare delarna med asatro.

   • Tackar! Man ska inte skämmas för att man inte kan älska allt och alla och förlåta allt.
    Gör det ont så säg att det gör ont står det i eddan.

 2. Hedningen skriver:

  Men samtidigt gäller – att om jag skulle hämnas på alla som gjort mig orätt genom åren, ja då skulle jag sannerligen ha att göra. Jag själv har oftare varit mildare emot mina ovänner, än de någonsin varit emot mig – och vad skall man säga om stöld av information, samt ärekränkning, vilket väl också är ett slags stöld, låt vara av ett immatriellt slag ?

  • Man måste väl inte hämnas allt och på alla. Men man ska inte behöva känna sig pressad eller tvingad att förlåta.
   Vi hedningar tror inte på synd och då kan vi heller inte ge syndernas förlåtelse. Vi kan ha överseende med en del men inte med allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s