IKF Blotade till Frigg

I Västergötland höll föreningen ett mindre blot på midsommardagen. En medlem föreningen hade införskaffat en statyett föreställande asynjan Frigg. En vacker röd ros och mjöd offrades till Frigg. Tre personer deltog och skålade i mjöd för gudinnan och midsommaren.

2 kommentarer på “IKF Blotade till Frigg

  1. […] gudamakterna under Midsommaren, och Frigg, vars månad det nu är, är förstås en annan. I Västergötland firades Frigg nu till Midsommar av åtminstone en del personer, och man får väl anta att det på platser som Friggeråker, Torsvi och Frövi samt många andra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s