En insändare i MT: De som är för mångkultur måste argumentera bättre

De som är för mångkultur måste argumentera bättre

Jag vill rikta ett stort varmt och uppriktigt tack till Edvard Hollertz för hans ledare i MT 12/4. Jag citerar: Fram tills för några år sedan var det många på båda sidor om den politiska mitten som tjusades av tanken på Sverige som en dynamisk smältdegel av kulturer – ett New York i nationsformat.

Ja, så kom äntligen en förklaring varför vi har mångkultur. Varför vi har gått från ett land där de flesta hade sina rötter i det gamla bondesamhället till ett globalt mångkulturellt samhälle där i princip alla världens folk bor och vistas.

Ja, jag anklagar inte någon, men argumenten varför vi har mångkultur samt varför vi inte får kritisera denna har varit bristfälliga, rent av obefintliga. Men varför är det så? Jag tror ärligt talat att det beror på följande:

För det första så anser anhängarna till förändringarna att det är så bra att de inte behöver förklara. Det är bra, det är positivt. Ungefär som kristna inte kan förklara varför det är bra att tro på gud. Det är så självklart.

För det andra anledning är att de flesta anhängarna umgås och rör sig i kretsar där man har samma syn på saker och ting.

För det tredje. Visionerna om det nya globala toleranta mångkulturella samhället delas inte av alla. New York nämndes, i alla polisfilmer säger de alltid. Du har rätt att hålla tyst, allt du säger kan användas emot dig. Man håller tyst för de största kritikerna är nationalister av olika färg, från sverigeblått, via svart till brunt. Att ge nationalsocialister argument är många demokrater livrädda för. Bättre då hålla tyst och bara diskutera med de som har samma värdegrund. Säger anhängarna till mångkulturen och invandring av utomeuropéer att de vill bygga upp ett nytt samhälle hör deras opponenter att de vill utrota den vita rasen och krossa nationalstaten!

Som avslutning. Året innan SD kom in i riksdagen skrev jag en insändare i en tidning. Jag skrev att de som var för mångkulturen måste argumentera bättre. Ingen, allra minst någon politiker kände sig manade att med egna ord försöka förklara och försvara sina ideal. SD kom in i riksdagen och sedan fick till och med NMR plats i två kommuner.

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Mariestads Tidningen 2019-04-18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s