En insändare i SLA: Du är naiv, Benny

Du är naiv, Benny

Replik till Benny Sikter i SLA 11/3

Benny skriver: En invändning är att eftersom IS inte har fått något internationellt erkännande så kan heller ingen göra anspråk på att vara medborgare i det. Hur mycket man än strider för IS så kan man bara vara medlem i det eftersom det bara är en organisation, och en mycket ond sådan.

Henrik: Islamiska staten erkänns av ingen för att de facto har förklarat krig mota alla. Ingen är så dum att han erkänner en fiende som vill skada honom. De anser själva att de är medborgare i Islamiska staten och då får de räknas som det.

Benny skriver: En annan invändning är att de medborgare som strider för IS blir statslösa om deras nuvarande medborgarskap tas ifrån dem. Det är inhumant att ta ifrån dem dessa för det skulle innebära att de också skulle mista grundläggande rättigheter.

Henrik: Vi ska hosta lagom om rättigheter. De har mördat mängder med människor och förstört oersättliga kulturskatter.

Benny skriver: En tredje invändning är att oavsett hur mycket ett lands myndigheter har uppmanat sina medborgare att inte åka iväg och strida för IS, så har myndigheterna en skuld i att dessa faktiskt åker iväg eftersom det visar att myndigheterna inte har fyllt deras känslomässiga behov.

Henrik: Känslomässiga behov? Att döda och förstöra, är det ett ”behov” som svenska myndigheter ska fylla? Islamism är en ideologi. Att folk från Sverige åkt till andra länder för att slåss för denna ideologi bevisar bara att de inte har del ideal och värderingar som genomsyrar det västerländska samhället idag.  De har flyttat från Sverige för att de inte gillar detta land. De kommer tillbaka bara för att de fått stryk! De kristna ideal som du har Benny har inte islamister. Du är faktiskt bra naiv om du tror att alla på denna planet har eller vill ha samma normer, värderingar och ideal som du har.

Insändaren publicerades i Skaraborgs Allehandas pappersutgåva 2019-02-16

http://www.sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s