En insändare i Skövde Nyheter: Åkessons parti är Nya moderaterna

En insändare Skövde Nyheter: Åkessons parti är Nya moderaterna

PERSPEKTIV Flertalet som röstar på Sverigedemokraterna gör det för att de drömmer sig bort till de goda åren 1950-1970 då folkhemmet stod i sin prakt. Men det parti som heter Sverigedemokraterna bryr sig inte om att gå tillbaka till den ”gamla goda tiden”, de vill bara ha makt, makt med moderaterna. Det skriver Henrik Andersson i en insändare

Så släppte då Sverigedemokraterna kravet på att lämna EU. Inte förvånad, de har släppt mycket av sina krav och får man säga ideal.

Partiet som alla belackare påstår vill kasta ut invandrare är nog det parti som vill ha mest invandrare bara med kravet att de lär sig svenska och godtar det man kallar svenskhet. Sverigedemokraterna profilerar sig som konservativt parti och är höger. Man flörtar skamlöst med såväl moderater som kristdemokrater och den våta drömmen är att de ska bilda någon form av konservativ allians. Sverigedemokraterna vill inte stoppa, begränsa eller repatriera invandrare med utomeuropeisk bakgrund som en del påstå och andra hoppas. Nej Sverigedemokraterna vill bara fylla det tomrum som finns på högerkanten allt sedan Gösta Bohman gjorde om Högerpartiet till Moderata samlingspartiet.

För det som ändå hoppas att Åkesson ska frälsa er säger jag ledsen men er frälsare struntar i er. Flertalet som röstar på Sverigedemokraterna gör det för att de drömmer sig bort till de goda åren 1950-1970 då folkhemmet stod i sin prakt. Men det parti som heter Sverigedemokraterna bryr sig inte om att gå tillbaka till den ”gamla goda tiden”, de vill bara ha makt, makt med moderaterna. Kanske dags att börja kalla Åkessons parti för Nya moderaterna?

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Skövde Nyheter 2019-02-09

http://skovdenyheter.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s