Hedningar bör vara globaliseringskritiska

Hedningar bör vara globalisringskritiska. Varför? Jo asatro är inte en religion som förespråkar en universell, en global lära. Ingen tvingar folk att konvertera och ingen kräver att alla på denna planet ska tro på denna religion. Men för en del globalister är detta ett rött skynke. Alla måste tycka samma sak och ha sammavärderingar i ett globalt samhälle. Och här kommer problemet. Asatroende lever i en värld som är global, men de har inte en global religion.

Idag anses religionerna kristendomen och islam vara för mer än andra trossystem. Anledningen är att de har en global idé om att alla ska tro på deras religion och deras ende gud. Den äldsta av världsreligionerna, hinduismen anses inte vara lika bra eller vara på samma andliga nivå. Anledningen är att hinduer inte missionerar i någon större utsträckning.

Det är inte säkert att det finns plats för asatron i en global värld där allt och alla ska vara världsmedborgare. Vi måste vara globaliseringskritiska om vi vill att asatron ska fortsätta att verka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s