Nyttiga idioter och goda vänner!

Trots att staten erkänner asatro som varande en riktig religion samt att alla nästan alla politiska partier såväl de som är representerade i riksdagen såväl de övriga tror på religionsfrihet så anser en del människor att asatro inte är en riktig religion. Varför de inte kan inse att asatro är en riktig religion handlar ofta om en sak de är monoteister. De tror på en, notera en gudamakt. Sedan om denna gudamakt ikläds i judisk, kristen, muslimsk är mindre viktig. Att det bara finns en gud alternativ ingen gud alls så man resonerar man. Det handlar mest om gammal vana. Hade dessa människor levt i ett samhälle där polyteism är norm men inte monoteismen så hade nog de som bara tror på en enda gud funnits vara konstiga. Monoteism normen måste hela tiden utmanas och ifrågasättas annars kommer inte hedendomen erkännas som riktig religion. Men på vår väg mot ökad tolerans har vi hjälp av såväl nyttiga idioter som goda vänner.

Muslimer får här sägas vara nyttiga idioter. Ja de största idioterna är ju talibaner och anhängare av islamiska staten. det är bara att säga till alla som inte anser asatron vara riktig religion följande: Så du anser att islam är en riktig religion, då anser du muslimska terroristers religion är en riktig religion?

Men vi har inte att förglömma goda vänner. Hinduismen är världens äldsta världsreligion och den är polyteistisk. Med över 3000 000 gudamakter så ligger de flesta ja även asatron med sina 147 namngivna makter i lä. Fråga folk följande. Om du inte anser att asatro är en riktig religion för att man åkallar många gudar och gudinnor då anser du inte heller att hinduismen som har över en miljard anhängare är en riktig religion?

Nyttig men inte duktig idiot. Monoteismen i sin prydno!

Goda vänner som tror på flera gudamakter. Världens äldsta världsreligion med rötterna i mänsklighetens äldsta tid, inte rötterna i en öken där man får solsting.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s