Varför vi av teologiska skäl tar avstånd från pastafarianism!

Varför vi av teologiska skäl tar avstånd från pastafarianism!

Pastafarianism är namnet på den religion som dyrkar Det flygande Spaghettimonstret. Strängt taget är det inte dummare att tro på denna gudom än någon annan trots att det är ett monster. Loke är ju ett slags monster han med. Att tro att en judisk snickare med homosexuella böjelser är en slags gud är lika dumt. (Om ni frågar varför vi påstår att Jesus från Nasaret är homosexuell så beror det på att den ende som kysser honom är en man vid namn Judas. Jesus tvättar även fötterna på diverse manspersoner och det är lite homoerotiskt.)

Det är lika dumt att tro på Det flygande Spaghettimonstret som att tro att det bara finns en gud och att denne gud har en profet som flög till himlen på ett övernaturligt väsen som heter Buraq. Denna mytologiska varelse beskrivs vara större än en åsna, men mindre än en mula. Buraq är vit till färgen, har långa öron och istället för ett djurhuvud har den en kvinnas ansikte. Ett par vingar har den på ryggen, enligt en del förement visa muslimer har den även en svans som liknar en påfågels.

Skälet till att vi tar avstånd från religionen pastafarianism är på grund av att den är monoteistisk. Dess anhängare tror bara på sitt monster gjort av spagetti. Vi är skeptiska mot monoteism i alla dess former.

Men vi är inte allt för intoleranta. Till pastafarianismens heder ska sägas att de inte hotar och dödar andra människor. Judendomen, kristendomen och islam är värre exempel på monoteism.

Och som vanligt avslutar vi med att vi bara diskuterar med folk som delar vår värdegrund!

2 kommentarer på “Varför vi av teologiska skäl tar avstånd från pastafarianism!

  1. Jonas Edén skriver:

    Nu är jag ingen expert på ”The gospel of the flying spaghetti monster”, men står det nånstans i den att hans heliga nudlighet inte skapade fler gudar? För jag kan ju tänka mig att han i sin ensamhet nån gång kände att han skulle vilja ha lite kompisar att hänga med runt ölvulkanen och just asagudarna och flygande spagettimonstret borde trivas rätt bra ihop tycker jag. Dom verkar rätt sköna för det mesta. Det finns ju inget som skulle hindra honom från att skapa några mjödvulkaner också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s