Grynkorv har ätits på grynkorvens dag!

Tredje torsdagen i oktober infaller grynkorvens dag. Denna maträtt anses vara Västergötlands landskapsrätt. Föreningen har tidigare ätit så kallade landskapsrätter. I Västmanland har man ätit mälargös med pepparrot och i Dalarna har man ätit rårakor med fläsk. Surströmming är Ångermanlands rätt men än har föreningen inte varit där fast fisken har ätits i föreningens namn.

Restaurang Valle i Skövde hade som lunch dagen till ära den 18 oktober grynkorv med potatismos och senapssås på menyn. Det glada gäng som förut ätit surströmming i augusti prövade korv med gryn. Ja den tyske gästen var väl inte så överförtjust, surströmmingen var nog något bättre. Men ingen kan förneka att IKF inte slagit ett slag för svensk och västgötsk matkultur.

Tor och Skade sändes dagen till ära en tanke. Religionen är alltid med när IKF håller sammankomster!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s