En insändare i fyra tidningar: Dags att lägga ner Alternativ för Sverige

En insändare i fyra tidningar: Dags att lägga ner Alternativ för Sverige

PERSPEKTIV Det räcker gott med två nationella partier, menar insändarskribenten. Lägg ner Alternativ för Sverige.

Valet 2018 visade att nationalismen är här för att stanna.

Nu räknas Sverigedemokraterna som en viktig faktor inom svensk politik. Alliansen och de rödgröna är så jämnstarka att den som först börjar röra sig mot Åkessons parti blir den som får makten. SD gick framåt i valet även om den inte blev lika mycket som en del hoppats/förfasat.

Deras konkurrenter inom Nordiska Motståndsrörelsen fick 2106 röster. Med tanke på att det är första gången på 12 år ett öppet och uttalat nationalsocialistisk parti deltog i valet får man säga att den bruna världsåskådningen gått framåt. 2006 fick Nationalsocialistisk Front endast 1417 röster. Om man räknar den mediala uppmärksamheten NMR fick så är de en slags vinnare, även om princip all rapportering var negativ.

I andra hörnan av det politiska livet finns Feministisk initiativ och de gjorde ett mycket dåligt val trots att de fått mycket uppmärksamhet och då oftast positiv sådan.

Fiasko gjorde däremot avhopparna från Sverigedemokraterna, de som bildade Alternativ för Sverige. 20290 röster fick detta parti, tio gånger mer än NMR.

Men NMR är också tio gånger radikalare vilket inte alltid är en tillgång i ett riksdagsval. Media har varit ganska snälla mot AFS. Troligen beror detta på att man insett att de kommer ta röster från SD men också från NMR. Men nu är valet slut.

AFS gjorde fiasko och kan därför gott lägga ner. Vi behöver inte hur många partier som helst. Det räcker gott med två nationella partier så lägg ner AFS!

Henrik Andersson

Insändaren publicerades 2018-09-25 i Skaraborgs länstidning, Skövde Nyheter, Västgöta-Bladet och Hjo tidnings hemsidor. http://www.skaraborgslanstidning.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s