Kim Larsen har avlidit

Kim Larsen har avlidit

Den danske nationalskalden och sångaren Kim Larsen har dött efter att insjuknat i cancer. Larsen vars fullständiga namn Kim Melius Flyvholm Larsen föddes 23 oktober i Köpenhamn och avled 30 september. Kim Larsens föräldrar skildes tidigt och detta påverkade förstås den unge Kim. Innan musiken tog överhand hade den blivande musikern utbildats sig och arbetat som folkskollärare.

Kim Larsen 1

Kim Larsen var främst känd för sin verksamhet med gruppen Gasolin verksamma 1969-1978. Gruppen blev mycket känd i Danmark men även i Sverige hade de en storpublik. Gasolins avskedsturné avslutades förövrigt i Malmö.

Larsen var sedan verksam som soloartist men hade även medverkan i banden Kim Larsen & Bell*Star och Kim Larsen & Kjukken. Försöken att lansera Larsen till en mer internationell publik lyckades inte riktigt. Larsen var å andra sidan genuint dansk och upplevdes av många ha fångat något av den danska folksjälen. Såväl gemyt som upproriskhet något som fanns med i Larsens musikaliska gärning. Kim Larsen blev 72 år, men hans musik lär leva längre än så, mycket längre.

Kim Larsen 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s