Skövde matfestival besöktes

Skövde matfestival besöktes

Sista augusti och första september hölls den så kallade Matfestivalen i Skövde. Det är 29 gången denna festival anordnas och föreningen var där. Tre personer, en fick lämna återbud på grund av sjukdom var på förmiddagen på festivalens första dag i staden. Det ösregnade och alla aktiviteter var ännu inte iordningställda. Det handlar om mat och det fanns en hel del produkter sol producerats lokalt att såväl provsmaka som att köpa. Inlagda gurkor, ostar, korvar ja allt annat som förväntas finnas på en marknad när sommaren avlöses av hösten.

Hamburgare gjort på bisonkött köptes. Det finns en gård utanför Falköping där man sedan flera år tillbaka fött upp amerikanska bisonoxar men köttet av dessa var nog uppblandade med annat. Den främsta matförsäljningen skedde på Hertig Johans torg, uppkallad efter kung Johan III yngste son. Där fanns även valtält från de politiska partierna. Men politikerna höll sig föredömligt nog inne i sina tält och sprang inte runt som hungriga vargar och försökte ragga potentilla väljare. Kanske var de rädda för regnet? En tur ner mot kyrkparken gjordes men där hade inte aktiviteterna kommit i gång. Kaffe intogs på café belägget i gamla rådhuset byggnaden har anor från mitten av 1700 talet. En snabb titt gjordes slutligen på Sandtorget där massa åkattraktioner stod. Föreningen har ju som mål att försöka främja svensk matkultur och genom att besöka Skövde Matfestival så har man gjort ett försök.

Bisonoxehamburgare i Skövde, staden uppkallad efter jaktens gudinna Skade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s