Den ende mannen i Bibeln som har vår fullständiga sympati!

Den ende mannen i Bibeln som har vår fullständiga sympati!

Pontus Pilatus honom gillar vi. Varför då? Jo för det första, han tvättar sina händer. Hygien är viktigt och man bör tvätta händerna ofta, ja rentav dagligen. För det andra han är hedning. Allas vår Pontus dyrkade romerska gudamakter och i det Romerska riket var man tolerant mot andra folks religioner och gudar. Han hade säkerligen hört talas om germanska gudamakter och erkänt deras existens. För det tredje insåg han att den där filuren som påstod sig vara guds son samtidigt som han var gud var en skojare. Ja Pontus ville inte skada filuren för han insåg att han var tokig men det är en annan historia. Och slutligen, Pilatus förstod att judarnas religion med sin dumma monoteism var ren skit. Det är därför han tvättar nävarna offentligt. Pontus var en smart grabb. Vill ni hylla någon i den där träliga boken som kallas Bibeln så hylla Pontus Pilatus!

-Du är färdig för vård och omsorg!

-Ja men jag är ju kungarnas kung och morsan är oskuld!

– Nä nu får det vara nog med lögner, eländiga provrörsbarn!

– Jag vil bli korsfäst!

– Okej då. Vi romare accepterar andra religioner. Men du är nog inte så smart grabben!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s