En insändare i fyra tidningar: Åke Bonnier behöver ingen storasyster!

En insändare i fyra tidningar: Åke Bonnier behöver ingen storasyster!

PERSPEKTIV Debatten kring Åke Bonniers tweet om att förbjuda nazism fortsätter. Insändarskribenten Henrik Andersson står fast vid sin tidigare åsikt – biskopen är ute efter utrymme i media.

Louise Arvidsson låter som en storasyster på skolgården som ska försvara sin lillebror Åke Bonnier. Jag tror att Åke Bonnier skulle klara av att skriva ”svar på tal” utan storasysters hjälp!

Jag ska inte raljera längre. Men förslaget om förbud är dumt. Hur ska lagen utformas? Hur ska den följas? Vad är påföljden? ”Nazism” är ett nedsättande begrepp för nationalsocialism. Ingen i Sverige kallar sig för nazist. Ska lagen gälla bara nationalsocialister eller ska även fascister inkluderas? I Spanien kallades Francos ideologi för nationalsyndikalism. Får man vara nationalsyndikalist för Louise? I Sverige under 1930- och 1940-talet var det mest framgångsrika nationella partiet Sveriges Nationella förbund. De beskrev sin ideologi som ”nationell socialism”. Med ett blanksteg kan man alltså undgå förbudet mot nazism.

Symbolförbudet vi har idag slår ju inte mot nationalsocialisterna utan mot diverse hedniska samfund som använder runor som religiösa symboler och en indisk bekant till mig kommenterade lite syrligt att förbudet mot att använda hakkorset främst drabbar hinduer.

Så Åke Bonniers förslag är dumt. För en tid sedan kritiserade undertecknad Alternativ för Sverige och Alt-högern. Då blandade sig inte Åkes storasyster sig i debatten.

Slutord, jag hävdar att Åke Bonnier bara vill synas i media för att visa att svenska kyrkan fortfarande finns. Nu ska Markuskyrkan i Skövde rivas och enligt kyrkan tog hela 9 115 personer och lämnade detta samfund. Det är därför Åke vill synas, hans samfund är i kris!

Henrik Andersson

Isändaren publicerades 2018-05-17 i Skaraborgsläns tidning, Västgötabladet, Hjo tidning och Skövde nyheter

http://skaraborgslanstidning.se

http://vastgotalandet.se

http://hjotidning.se

http://skovdenyheter.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s