Sekulär humanism? Nej tack!

Sekulär humanism? Nej tack!

Rubriken kan tyckas något drastisk, men ibland måste man vara det. Humanisterna anser att deras ideal ska ha likvärdig status som religion trots att de själva inte tror på någon religion. Sekulär humanism är uppkommen i en miljö där kristendomen varit dominerande men där det funnits inslag av judendom och islam. Humanismen är mer eller mindre påverkad av monoteismen med sin universell världsåskådning. Universell humanism uppkommer där det funnits universell religion. De gamla hedniska grekerna ansåg att den enda synd en människa kunde göra, det var hybris. Att tro att man var gudarnas jämlike eller rent av bättre än gudarna och gudinnorna det straffades. Humanismen som inte tror på något högre än människan som ju krasst uttryck bara är en primat släkt med chimpansen, det är hybris. Humanisterna säger att det bara finns människor och människan är alltings mått och mening.

Sekulär humanism uppmanar inte till tro på hedniska gudamakter, alltså finns det ingen anledning att stödja sekulär humanism. Förvisso är det bra att de mest bråkar med monoteister men nyttiga idioter kan bli farliga dito. Som asatroende får man ibland finna sig i att utkämpa tvåfrontskrig. En mot judar, kristna, muslimer och andra monoteister, en mot ateister och sekulära humanister. Måhända är sekulär humanism i ett hedniskt perspektiv bättre än monoteism, men minst dåligt är ändå inte bra! Sekulär humanism? Nej tack!

En kommentar på “Sekulär humanism? Nej tack!

 1. 1 Verka för asatrons återkomst i Sverige och övriga Norden.

  2 Verka för hedendomens återkomst i Europa.

  3 Öka förståelsen och toleransen för ”etniska” religioner i världen.

  4 Minska kristendomens inflytande i Europa.

  5 Stänga ute judendomen från Europa.

  6 Stänga ute islam från Europa.

  7 Motverka global monoteism och universella trosläror.

  8 Motarbeta ”moderna” religioner som satanism, scientologi och raëlism.

  9 Motverka ateism och sekulär humanism.

  10 Motverka vanhedrandet av hedendomen i kommersiell populärkultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s