Symbolisk likhet mellan Mars och Tyr

Symbolen för mars är ett tecken som består av ett stiliserat spjut och sköld, två symboler värdiga krigets gud. Tyrs symbol är runa tiwaz, t-runan. Runan är lik ett spjut den med. Om man jämför med bilden ovan så ser man en tydlig likhet. Redan i antiken associerade man både Mars och Tyr med varandra. Mars Thingsus är en gud som åberopades hos de romerska legionärerna under senantiken då många germaner stred för Rom. Officerarna trodde på Mars och det germanska manskapet Tyr här latiniserad till Thingsus. Den romerska och germanska religionen har stora likheter. Alla indoeuropeiska religioner uppvisar likheter. Se de andra hedniska religionerna som syskonreligioner. Hell Mars och Tyr! Hell alla hedniska gudamakter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s