Estlands nationaldag

Estland utropade sig som självständig stat från Ryssland 1918 den 24 februari. Detta datum firas som nationaldag. Estland blev sedan 1940 ockuperat av Sovjetunionen men blev sedan åter självständigt. Estland var en gång i tiden en del av det svenska stormaktsväldet, men innan dess så hade landet en svensk befolkning som levde vid kusten allt sedan 1200 talet. De flesta av dessa svenskar flydde till Sverige i slutet av andra världskriget, men en del av deras ättlingar har tagit kontakt med sitt gamla land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s