Skolmassakrer och terrodåd

Skolmassakrer och terrordåd läser vi om dagligen. Vi är snart luttrade i denna nyhetsrapportering men vi vet att dessvärre har vi inte sett det värsta än. Det kommer mer mord och mer våld. Hur ska det då stoppas? Ja ett sätt kan vara att ta reda på vilka miljöer mördarna kommer ifrån. Skolmassakrer förekommer främst i USA. Detta land är i jämförelse med andra västländer ett mycket kristet land. Det är ett land där många anser att religion, det vill säga kristendom är viktigt. Terror förknippas med muslimer och dessa utför sina handlingar i sin religions namn. Det finns också judiska terrorister och Israel anklagas för statsterrorism.

I alla de tre monoteistiska religionerna som kommer från mellanöstern finns det en religiös tro att den ende guden utser personer, främst då män att utföra sin vilja. Att en allsmäktig gud behöver hjälp är dock en självmotsägelse. Nåväl tanken att gud utväljer folk till att utföra dåd och gärningar leder till att dessa personer får en sanktion från en högre ort som gör att de inte behöver ta hänsyn till andra eller till landets lagar. Jesus själv ska ju ha kastat ut månglarna ur templet och den förste jihadisten var som alla vet Muhammed. Sternligan som mördade Folke Bernadotte ska heller inte glömmas när det talas om monoteistisk terrorism. Nu har väl inte alla skolmassakrer ett religiöst/politiskt budskap men tanken finns där att en utvald man med vapen ska utföra ett dåd, stordåd säger de själva terrordåd säger vi andra och dessa gärningar ska belönas. Om inte med sjuttiotvå jungfrur så i alla fall med stora rubriker i den så kallade fria pressen.

Slutord. Skolmassakrer och terrordåd har rötterna i monoteismen och ska sådana handlingar förhindras så måste vi på sikt avskaffa monoteismen som religion och som ideal i politiken. Ett sätt att motverka hatet och våldet är att bli hedning. Religioner med kärleksgudinnor förhindrar tanken på en sträng osynlig gud som har våldsfixerade anhängare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s