En nyhednisk högtidsdag

Idag är det onsdag, Odens dag. Inte bara veckodagen utan på grund av att Oden visades sig den 31 januari 1208 vid Lena, numera känd som Kungslena i Västergötland. Oden gav seger åt Erik Knutsson och hans svensk-norska här mot Sverker Karlsson och hans svensk-norska trupper.

Vi i IKF anser att 31 januari borde av alla asatroende hedras och äras till Allfader Oden. Detta är en ny högtid för oss hedningar, men asatron är en levande tro och inte ett levande rollspel. Låt oss hylla Oden!

Hylla och hedra Oden den 31 januari!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s