Religionsnyheter oktober 2017

Religionsnyheter oktober 2017

Jude anklagad för sexuella trakasserier

Den monoteistiske (jude) Harvey Weinstein anklagas för sexuella trakasserier. Weinstein har i årtionden kränkt kvinnor menar en del. Weinsteins advokat nekar att hans klient gjort något olagligt.

Weinstein åtalad för sexbrott.

Kristen anklagad för barnvåldtäkt

Den monoteistiske (kristen) George Peel anklagas för tre fall av våldtäkt på barn. Övergreppen ska ha skett på 1970 talet ayps och då var Peel ärkebiskop. Nu är Peel Vatikanens ekonomichef och en av de mäktigaste inom detta kristna samfund.

Islamiska staten tar på sig ansvaret

I Förenta staterna sköt en person vid namn Stephen Paddock ihjäl 58 personer den första oktober i år. Motivet är oklart men muslimerna i islamistiska staten påstår att Paddock var en av deras medlemmar.

Tiwaz runan ska eventuellt förbjudas

Sveriges mest radikala politiska parti, nordiska motståndsrörelsen genomförde en demonstration i Göteborg 30 september. Partiet väcker ofta negativa känslor hos de etablerade partierna. Anledningen är att nordiska motståndsrörelsen har en annan syn på demokrati än de övriga. Nordiska motståndsrörelsen har som symbol en T-runa eller Tiwaz runa. Denna runa förknippas med guden Tyr. Nu vill en del makthavare förbjuda T-runan. Flera asatroende har protesterat. Runan används av asatroende och de anser sig drabbas av ett eventuellt förbud.

I dagsläget diskrimineras hinduer av svensk lagstiftning. Hakkorset, även kallad svastikan är en symbol som används inom hinduismen, den äldsta av världsreligionerna.

Nordiska motståndsrörelsens partisymbol.

Beslut om flytt av ambassad skjuts upp

Statschefen i Förenta staterna Donald Trump är monoteist (kristen). Trumps svärson och tillika rådgivare är monoteist (jude). Trump har haft som mål att flytta sitt lands ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Sistnämnda stad är en ort som alla monoteister bråkar om å grund av olika syn på religion. Trump vill ge fredsförhandlingar i Israel en chans innan ett definitivt beslut om ambassaden kommer.

Trump med svärson.

Kristdemokraterna minskar i undersökning

I september gjordes en väljarbarometer. Kristdemokraterna får siffrorna 4,7 % (-0,1 procentenheter). Partiet fick 4,6 % i riksdagsvalet 2014. Nedgången är marginel, men partiet som ligger strax över den så kallade fyra procentspärren riskerar att mista sin representation i valet till den svenska riksdagen 2018.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s