Bevarande av kulturbyggnader?

Bevarande av kulturbyggnader?

Det finns nog en och annan i konungadömet Sverige som är med i det religiösa samfund som kallas svenska kyrkan av kulturhistoriska skäl. Man vill värna om kulturarvet, främst då äldre byggnader men också en del föremål. Det kan ju vara lovvärt men dessa personer borde läsa följande rader som kommer från hemsidan ”Ut ur kyrkan”:

”Bevarande av kulturbyggnader

En del väljer att stanna kvar i Svenska kyrkan för att stödja vårt gemensamma kulturarv, som bevarande av kyrkobyggnader och liknande. Vad gäller kyrkobyggnaderna så betalar den svenska staten ut pengar till Svenska kyrkan för detta och kommer under år 2007 att betala ut 300 miljoner kronor för detta underhåll. Detta kommer att ökas upp till 460 miljoner kronor år 2009.

Dessa pengar tas ut på skattesedeln oavsett medlemskap i kyrkan.”

Man kan vara lugn, de byggnader som har kulturhistoriskt värde kommer ändå att finnas kvar, gravar och föremål likaså. Faktum är att dessa föremål nog skulle kunna bevaras bättre om svenska kyrkan lade ner och alla deras ekonomiska tillgångar endast användes för att bevara gamla föremål och byggnader.

Så fortsätt läsare av ideell kulturkamp att verka för att svenska kyrkan försvinner!

http://uturkyrkan.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s