Skådespelaren och musikern Jan Carlsson har avlidit

Skådespelaren och musikern Jan Carlsson har avlidit

Den kände skådespelaren och musikern Jan Carlsson mer känd som Janne ”Loffe Carlsson har avlidit. Carlsson föddes 12 mars 1937 och avled den 31 augusti 2017, lite över 80 år gammal. Carlsson gjorde sin första filmroll redan 1950 men det var i början av 1970 talet framgången inom filmen kom. De flesta rollerna var i komedier, troligen är den mest kända rollen som båtbyggare Andersson i de tre Göta Kanal-filmerna. Genombrottet som skådespelare kom dock 1973 i tv-serien ”Någonstans i Sverige” där Carlsson spelade en karaktär med smeknamnet ”Loffe” det smeknamnet fick Carlsson behålla. Sista filmrollen gjordes 2009. Märkligaste rollen var nog den som mördaren Tector i filmen ”Drömmen om Amerika” där Carlsson senare hävdade att den riktige Tectors ande hemsökte honom. Flera teaterroller gjordes och medverkan i tv likaså. 1981 var Carlsson programledare för melodifestivalen.

Som musiker var Carlsson mest verksam som trumslagare. Även om han även spelade andra instrument som saxofon och trombon. På 1960-talet hade Carlsson framgångar med duon Hansson & Carlsson. 1975 spelade Carlsson in fyra skivor. Sista soloplattan kom 2004 och sista gången Janne ”Loffe Carlsson medverkade på skiva var 2009.

Att den folkkäre skådespelaren hade en egen reklamfira en gång i tiden är det nog få som känner till.

Vila i frid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s