En insändare i Skaraborgsbygden: Bra poliser, dåliga lagar!

En insändare i Skaraborgsbygden: Bra poliser, dåliga lagar

Debatt

Polisen i Malmö tog för en tid och ingrep vid ett religiöst möte i Malmö. Svenska kyrkan hade en sammankomst dör personer som olagligen vistades i Sverige greps för att sedan utvisas. Prästerna klagade men polisen lät förstå att svensk lag, inte bibeln är deras riktmärke. En av prästerna klagade och sa: ”Kyrkan är inte längre en fredad zon och denna händelse kommer att påverka människor på flykt som sökt en fristad i Sverige.”

Utmärkt säger undertecknad. Svenska kyrkan är ett samfund bland alla andra samfund. Vi kan inte ha olika regler för olika samfund eller olika religioner. Skulle prästen klaga om polisen ingrep om exempelvis satanister ville offra djur till Hin håle? Trots att svenska kyrkan skilts från staten så envisas en del av dess mest fundamentalistiska medlemmar att de ändå på något slagsvis är en ”statskyrka”. Polisen ska ha en eloge för sitt agerande.

Mindre bra är att en person i Göteborg döms för hets mot folkgrupp för han kritiserat muslimer. Men muslim är inte en folkgrupp.

Muslim är en anhängare till religionen islam, en religion som har som mål att alla personer på denna planet ska vara muslimer. Om man kan dömas för hets mot folkgrupp för att man kritiserar islam då riskerar man att dömas till fängelse om man kritiserar kristendomen. Varför ska den ena religionen kunna bespottas men inte den andra?

Henrik Andersson, antimonoteist

Insändaren publicerades på Skaraborgsbygdens hemsida 2017 -08-30. www.skaraborgsbygden.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s