Hammaren är mäktigare än yxan!

Hammaren är mäktigare än yxan!

När de kristna segrade under medeltiden så insåg de att det inte bara räckte att döda hedningar, man var tvungen att överta delar av den hedniska kulten. När mördaren Olov Haraldsson av folket kallad den tjocke dödades 1030 den 29 juli bestämde de kristna att han skulle bli helgon. De räknade med att kulten av den tjocke skulle ersätta kulten av Tor. Men nu går det framåt för de asatroende. Katolikerna går inte framåt på samma sätt, där har det varit knaggligt sedan reformationen.de som dyrkar de gamla gudarna. Vår tid kommer, Tors tid kommer. Firar de kristna en tjock gubbe till helgon, då friar vi styrkans gud. Olofs symbol är en yxa, Tors symbol är hammaren Mjölner. Hammaren är mäktigare än yxan. Vid ragnarök kommer Tor slå sönder helgonkungen Olof innan han ger sig i strid mot Midgårdsormen.

Ha en trevlig 29 juli alla asatroende, hedra Tor denna dag! Må Tor vara med er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s