Ideella Kulturföreningen bekänner sig till den ahistoriska hypotesen!

Ideella Kulturföreningen bekänner sig till den ahistoriska hypotesen!

Den ahistoriska hypotesen är inom forskning och studier av kristendomen en hypotes som säger att kristendomens centralgestalt Jesus, även kallad Jesus från Nasaret eller av de troende Jesus Kristus inte varit en fysisk person som levat och verkar i början av den tidräkning som är vanlig i västvärlden. Ahistoriska hypotesen skiljer sig från det som kallas Jesusmyten då sistnämnda ifrågasätter myter och legender kring Jesus men som inte helt ifrågasätter att den mytiske Jesus faktiskt baseras på en eller flera personer som levat.

Ahistoriska hypotesen baseras bland annat på följande:

Jesus nämns inte i samtida historiska källor.

Hos många tidiga anhängare av kristendomen finns det ingenting som talar för att Jesus i mänsklig form funnits. De första kristna dyrkade en andlig Jesus inte en jordisk frälsare.

Jesus visar upp många likheter med andra frälsargudar som Dionysos och Mithra. Likheter som jungfrufödsel, tolv lärjungar och löfte om evigt liv efter döden.

Asatro och andra hedniska trossystem är rådande i Ideella Kulturföreningen och kristen eller medlem i kristet samfund är inte tillåtet. Så varför då bry sig om ifall Jesus, de kristnas gud och frälsare funnits? Svaret är att föreningen har som mål att verka för att kristendomen ska mista sitt inflytande. Kan föreningen få upp ögonen på folk att Jesus inte funnits så blir det förstås lättare om vi kan hävda att Jesus inte funnits som fysisk person. Om inte Jesus finns, ja då blir många kristna som inte är troende mer mottagliga för att lämna denna monoteistiska religion.

Om föreningen kan påvisa att kristendomen ”lånat” mycket av sina tankar från hedniska trossystem då förvinner det unika med kristendomen. Jesus, blir då bara en frälsargud i mängden. Är frälsaren Jesus bara en i mängden, då är den kristne guden bara en gud i mängden.

Slutord. Ideella Kulturföreningens ordförande och vice ordförande har gemensamt beslutat att förenigen officiellt står bakom tron på den ahistoriska hypotesen. Jesus har inte funnits som fysisk person. Enskilda medlemmar behöver inte tro på den ahistoriska hypotesen. För många är frågan om fiendereligionens centralgestalts existens en ickefråga, men föreningen anser sig ändå stödja hypotesen. Vill vi få bort kristendomen måste vi ifrågasätta den. Det finns ju tyvärr än i denna dag så kallade hedningar som inte helt klippt banden med kristendomen, att stödja den ahistoriska hypotesen är ett sätt att få bort sådana irrläror och smygmonoteism.

Som vanligt diskuterar förningen bara med dem som delar föreningens värdegrund.

Ideella Kulturföreningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s