Varför måste man ha rötterna i Europa för att vara med i IKF!

Varför måste man ha rötterna i Europa för att vara med i IKF!

”Folk med rötterna i Europa och som är intresserad av svensk, nordisk och europeisk historia och tradition är välkomna att gå med.” Så står det på Ideella Kulturföreningens domän Ideell Kulturkamp. Varför då detta krav?

Jo för de flesta som är intresserade av det som nämnts i texten ovan har rötterna i Europa. Det är inte märkligare än att indianer bildar en förening för indianer! Tycker nu någon att detta är en smula inskränkt så kan vi säga att Europa är ett mycket stort område. Geografiskt så går Europa från Atlanten till Uralbergen, från Island till Malta. Föreningen har medlemmar vars rötter finns i Norden, Balkan, Östeuropa och Brittiska öarna.

Ideella Kulturföreningen ägnar mycket tid åt kultur och historia, men det viktigaste i föreningen är religion. I alla förkristna, inhemska religioner fanns och finns det inslag av förfädersdyrkan. Att ära sina döda var och är viktigt, kanske lika viktigt eller rentav viktigare än själva ”gudakulten”. Hedrandet av de döda överlevde religionsförsämringen då kristenomen infördes. Då förfädersdyrkan är en del av asatron och närbesläktade religioner så säger det sig självt att man måste ha förfäder att kunna vörda. Sedan folkvandring och vikingatid har många människor från det som är dagens Sverige gett sig ut i världen och andra folk, främst från närområdet kommit till Norden. Men lite god vilja kan man säga att alla som har rötterna i Europa är en enda stor familj. I föreningens religionpolitiska program står det följande: Verka för hedendomens återkomst i Europa.

Men om man nu inte har rötterna i Europa, då blir det svårt att vörda och dyrka dessa förfäder. Om en nordbo åker till Afrika för att dyrka förfädersandar ser inte det konstigt ut. Skulle ni inte finna det märkligt att någon med rötterna i Sudan åker till Kina för att dyrka kinesernas förfäder? Föreningen har även som mål att ”Öka förståelsen och toleransen för ”etniska” religioner i världen.”

Ideella Kulturföreningen ägnar sig inte åt djuroffer. Självklart så offrar vi heller inte människor. Många människor från Asien och Afrika har dock offrat delar av sina kroppsdelar till monoteistiska gudar. Omskärelse är en form av människooffer. Det säger sig självt att man inte kan ha offrat en del av sin kropp till religioner vi ogillar. Få människor med rötterna i Europa har gjort så kallad omskärelse i monoteismens namn.

Ideella Kulturföreningen utesluter inte att andra människor från andra kontinenter eller kulturer kan dyrka vaner och asar, men då får de finna sitt sätt att göra detta på.

Och som vanligt vill vi påpeka att vi bara diskuterar med folk som delar vår värdegrund!

Ideella Kulturföreningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s