Ku Klux Klan och Svenska Kyrkan!

Ku Klux Klan och Svenska Kyrkan!

Ingen av rubrikens två kristna organisationer tarvar någon förklaring, de borde vara någorlunda kända även för den hedniska läsekretsen. Båda är kristna men mycket skiljer dem åt. Kristendomen lär ut att det bara finns en gud och en helig skrift. Ändå bildar de kristna olika föreningar, organisationer och samfund. De har dödat och krigat med varandra.

Hur svårt borde det då inte vara i den hedniska världen där det finns otaliga gudamakter, och olika skrifter att få alla att tycka en och samma sak? Hedendomen har dock en fördel, det finns ingenting i denna tro som säger att alla måste tycka samma sak och att man måste missionera. Kristendomen lider ju av prestigförlust när de bråkar internt.

Så som slut ord: Alla kan vara hedningar, men hedendomen kommer inte att frälsa världen, vilket ej heller behövs. Men man behöver inte tycka samma sak, men man borde kunna leva efter principen att man är ense om att man är oense.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s