Om du enligt samhällets så kallade normer och värdegrund har felaktiga åsikter så är du välkommen till oss!

Om du enligt samhällets så kallade normer och värdegrund har felaktiga åsikter så är du välkommen till oss. I Ideella Kulturföreningen är religionen viktigare än politiken. Det viktigaste är tron på de gudinnor och gudar som dyrkads innan kristendomen kom. Politik är mestadels parlamentarism och förvaltning av skattemedel. Sådana värdsliga ting spelar föga eller intet roll i IKF.

I IKF är det viktigare att tro på Frigg och Freja än att tro på diverse politiska ideal. Skulle någon exempelvis vara kritisk mot massinvandring, feminism eller marxism så är det helt acceptabelt bara man tror på den religion som allmänt benämns asatro. Skulle man vara helt opolitisk går det för sig, bara man tro på Tyr och Heimdall.

Man kan vara det som kallas för homofob i IKF, men man måste då tro på Sjofn och Magne. Man kan vara kritisk till så kallad blockpolitik, men man måste kunna hedra Vidar och Siv.

Man måste inte tycka om skattesänkningar, trängselavgifter eller könskvotering. men man måste tycka om Meile och Irpa. Man måste inte rösta i riksdagsval. Men man måste använda sin röst till att hylla Frej och Rind.

Inte behöver du tycka om monarkin eller FN. Men du måste tycka om Tor och Balder.

Inte behöver du läsa Das Kapital eller deklarationen om de mänskliga rättigheterna, men vi tycker nog att du ska läsa Völuspå och Havamal.

Så om du har fel åsikter kan du ändå vara rätt för oss, bara du är asatroende.

Däremot så får man inte vara medlem i monoteistiskt samfund!

Henrik Andersson, ordförande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s