Goda grannar och nyttiga idioter!

Goda grannar och nyttiga idioter!

Alla hedningar i Sverige kan nog känna i gen sig i detta påstående, många personer vare sig de är kristna, agnostiker eller ateister anser att asatro inte är en riktig religion. En av anledningarna är att asatron och de andra hedniska trossystemen är polyteistiska. Av någon anledning så anses monoteism vara finare och bättre, till och med ateister verkar tycka det.

Fullständig polyteism, det vill säga att de olika gudamakterna är olika och unika sådana och inte olika uppenbarelser av en enda gudom väcker rentav anstöt. Varför kan man diskutera, en teori, så go som någon annan är att tron på en enda gud för med sig tanken att denne ende gud på något outgrundligt sätt kommer att lösa alla problem. Vi vet dock inte hur. Men allt ska ordna sig till det bästa. Men finns det flera gudar och gudinnor ja då kanske inte allt ordnar sig. Det finns inte bara en väg att gå och ett sätt att leva.

Men vi asatroende har lite tur ändå trots all monoteism i samhället. Vi har goda grannar och nyttiga idioter! Grannarna är förstås hinduerna. Världens äldsta världsreligion är polyteistisk. Tycker någon att det är fel att tro på flera gudamakter så kan man hänvisa till hinduerna tro. Får de tro på många gudar, ja då får vi det också.

Nyttiga idioter är muslimerna, främst då de mördare och skändare som fjantar runt i islamiska staten. Om folk påstår att monoteismen och då främst de tre erbarmliga avarterna judendomen, kristendomen och islam är riktiga religioner då kan man alltid ställa frågan om de tycker is är representanter för en ”riktig religion”! De flesta lär knappast svar ja på den frågan!

Henrik Andersson

                                    God granne.

Nyttig idiot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s