Mångfalden gör hedendomen moraliskt överlägsen!

Det är egentligen ganska märkligt att monoteismen anses vara en bättre religion än polyteismen. en enda gud betyder bara en enda ”vän”. Men som asatroende har vi minst 147 ”vänner”. Loke ska man kanske inte vara vän med. Så ärade hedningar som tror på mer än en enda gud. Kommer ni i debatt med monoteister oavsett om de gillar stjärnor, kors eller halvmånar så påpeka de första ni gör att ni anser er religion moraliskt överlägsen deras just på grund av att ni har flera makter att åkalla. Monoteisterna anser just de faktum att de har bara en gud som är osynlig gör deras tro bättre än alla andras. Och det måste man ta ur dem. En gud är enfald! Mångfalden gör hedendomen moraliskt överlägsen!

Det är tron på flera makter, gudar såväl som gudinnor som gör oss moraliskt bättre än all kristna, muslimer och judar. Och som vanligt, vi diskuterar bara med folk som delar vår värdegrund. Vi tar inte diskussion med enfaldiga monoteister som inte ens vågar avbilda sin gud, med litet g!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s