Svenska skådespelare del VIII: Chris Wahlström

Svenska skådespelare del VIII: Chris Wahlström

3 maj 1917 föddes på allmänna bb ett flickebarn vars mor avled 17 månader efter födseln. Fadern var okänd. Flickan blev adopterad. Flickan vars namn var Stina Wilhelmina Rehnström växte upp. Ett äktenskap mellan 1939 och 1944 slutade med två barn och skiljsmässa. Chris, för det var så hon kallades hette nu i efternamn Wahlström hade året innan skilsmässan varit med i sin första filmroll. 48 roller i film och televison blev det allt som allt mellan 1943 och 1976. Alla roller var biroller. Friluftsteater var inte Chris Wahlström främmande för. Men fru Wahlström var en ganska överviktig dam och hade svårt att få roller. De roller som fanns var just biroller då kraftig äldre tant behövdes. Kanske är den mest kända rollen i TV serien Söderkåkar från 1970 där Wahlström karaktär är Jana, fru till huvudrollens bäste vän. En typisk biroll med andra ord.

Radio Nord hette ett radioprogram som sändes från ett fartyg på internationellt vatten 1960-9161, Det var en reklamradiosatiton och den förföljdes av Erlanders regering. Radio Nord hade ett radioprogram som handlade om matlagning. Programmet fick titeln ”A la Carte a la Chris”. Programmet som Chris Wahlström höll i riktade sig till hemmafruar. Totalt ska 48 % av hemmafruarna som hade möjlighet att hört programmet. En kokbok som Wahlström var med och redigerade och gavs ut med titeln ”Dukat bord med Radio Nord”.

Egentligen hade Chris Wahlström velat fortsätta inom radio, men så blev det inte. Wahlström avled 17 augusti 1977. Ett omdöme om Wahström var att hon var slagfärdig men snäll.

chriswahlstrom_w254

Wahlström vid tiden då hon arbetade vid Radio Nord.

chris-wahlstrom

Wahlström på äldre dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s