Ideella Kulturföreningen vandrar den gyllene medelvägen

Ideella kulturföreningen vandrar den gyllene medelvägen

I den eviga debatten om asatro är en etnisk religion endast för vissa folkslag eller en universell tro där alla kan vara med vandra Ideella Kulturföreningen den gyllene medelvägen. Vi säger att asatron är ”halvetnisk”. Det finns ingenting som säger att man måste tillhöra ett visst folkslag eller ras. men det finns ingenting som säger att den har ett universellt budskap.

Man kan nog åka till Indien och studera hinduism, umgås med hinduer och gifta sig med en hindu och uppfostra sina barn till att tro på Shiva och Ganesha. Men är man från Sverige och har sina etniska rötter där så kan det nog bli lite svårt att bli 100% hindu. Man kan åka till Japan och bli japansk medborgare. Men kan man som före detta svensk helt kunna förstå den inhemska religionen shintoism?

Men som sagt vi vandrar den gyllene medelvägen. Idag är det viktigaste att asatron blir etablerad och erkänd, inte att strida om teologiska spetsfundigheter. En del debatter kan och bör skjutas till ett senare tillfälle.

22-november-2-freja

Det är upp till Freja vem som har rätt att dyrka henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s