En insändare i SLA: Respektera religionsfriheten

En insändare i SLA: Respektera religionsfriheten

Internationella religionsfrihetsdagen

27 oktober är Internationella religionsfrihetsdagen. Det är bra att en sådan dag finns. Men religionsfrihet kan både betyda frihet till religionsutövning men också frihet från religion. Det finns dessvärre väldigt många som inte respekterar eller inser att det finns två aspekter av denna frihet. Islamiska statens anhängare är ett exempel hur det går när det inte finns religionsfrihet utan bara religion.

Många religioner som funnits eller finns har varit toleranta mot andra religioner. Sedan finns det de som aldrig har visat någon tolerans mot den andra parten. Kristendomen och islam har blivit världsreligioner och därmed ”riktiga religioner” på grund av sina religionskrig. Vem som varit värst i historien må de lärde tvista om.

I Sverige av idag finns det kristna uppdelade i otaliga samfund, det finns också sunni- och shiamuslimer och judar av olika slag likaså. Men glöm inte att det även finns wiccaner, buddister, satanister och asatroende. Samt inte att förglömma alla de där som tror på ”någonting”.

Minns och respektera religionsfriheten i Sverige den 27 oktober.

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Skaraborgs Allehanda 2016-10-27

www.sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s