Krigsguden och kärleksgudinnan

Krigsguden och kärleksgudinnan

De monoteistiska ”världsreligionerna” har i stort sett bara en gud, en krigsgud. För denne gud, de är nog samma gubbe i olika förpackning startar krig i tid och otid. Det hade väl gått för sig, men när denne osynlige potentat gett upphov till två sorters krig jihad och korståg samt en extremt rasistisk ideologi, sionism ”guds utvalda egendomsfolk”, ja då får man säga stopp. nu räcker det.  Den judisk/kristne/muslimske guden krigar lite för mycket. Det finns inga ”heliga krig” inom hedniska religioner. Visst vi ha krigiska gudar, och krigiska gudinnor. Men det är inte bara krig för kristnandets egen skull.

Vi asatroende har tre krigsgudar, Oden Tyr och Hermod. Men ingen av dem är enbart krigare. Oden är vishetens gud, Tyr är tingets gud och Hermod är gudarnas budbärare. Inte är gudarna i vår broder religion romersk religion enbart krigare. Mars är inte bara krigisk. Ja vi kan göra listan lång, men det räcker så. Vi hedningar har även en del kärleksgudinnor också. Några av dem som Freja är även krigisk av sig, men inte enbart. Frigg, Lofn och Snotra är även de gudinnor med olika aspekter av kärlek som arbetsfält men ingen har eller kommer att starta krig i deras namn. Den krigiska delen av asatron uppvägs av den kärleksfulla. Inom monoteismen finns inte någon balans mellan krig och kärlek, helt enkelt att det bara finns en gud. En gud blir enfaldigt och enfaldigt blir dumt. Kan inte den där judiske/kristne/muslimske guden ta och gifta sig och lugna ner sig lite?

Sjofn, goddess of erotic love

Sjofn är inte krigisk.

Oden 17-12

Oden sysslar inte bara med krig.

hermod

Hermod är inte bara en härens man, han är modig också. Han reste ner till Hel. Mod är viktigare än våld. Mod är en förutsättning för att våld kan utföras på rätt sätt.

allah-muhammad-god-and-jesus

Dessa filurer är inte snälla.

freya-surrvied-ragnarok

Freja överlevde ragnarök heter detta konstverk. Kärleken övervinner allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s